:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Septembar 22, 2018   13:50

0

271

Đorđević: Poboljšati uslove života osoba sa invaliditetom


Đorđević je kazao da će rad njegovog ministarstva sa fakultetom doprineti usklađivanju prostora na teritoriji države potrebama osoba sa invaliditetom i napomenuo da je Srbija društveno odgovorna zemlja i u njoj su svi građani jednaki.



"Ministarstvo preduzima niz konkretnih mera kroz realizaciju projekata, kako bi se poboljšali uslovi života osoba sa invaliditetom i želimo da se i druge zemlje po tome ugledaju na nas", rekao je Đorđević, a navodi se u saopštenju.



Kako je napomenuo, jedan od rezultata dobre saradnje države i nevladinog sektora predstavlja i aplikacija namenjena svima koji imaju ograničenja u kretanju, koja pruža podatake o pristupačnosti javnih objekata.



"Aplikacija omogućava detaljno informisanje korisnika o stepenu pristupačnosti objekata po svim elementima pristupačnosti na lak i razumljiv način. Aplikacija je napravljena pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, a u skladu sa standardima Evropske unije", objasnio je Đorđević.



Dekan Vladan Đokić rekao je da su u planu projekti koji će se odnositi na pristupačnost i jednakost za sve građane, a socijalna pitanja biće jedan od ključnih prioriteta, pogotovo kada je u pitanju proces priključivanja EU.



"Angažovaćemo naše profesore, asistente i studente u projektima koji su važni za Ministarstvo i tiču se socijalnih pitanja. Pokušaćemo i da u naše studentske programe uvedemo teme koje su socijalno bitne i koje mogu da doprinesu boljem razumevanju arhitekata i šire javnosti koliko su ova pitanja važna za funkcionisanje našeg društva", kazao je Đokić.


Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva