:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2017   12:05

0

134

Đorđević: Najbolja odbrana do sad

"Čestitke igračima, sjajna utakmica. Mislim da je ovo bila naša najčvršća odbrambena utakmica do sada na šampionatu. Momci su bili su ekstremno fokusirani na njihove šuteve, znali smo iz kojih akcija traže te trojke koje im daju kiseonik", rekao je Đorđević posle meča.

"Imali smo dominaciju u skoku, stalno smo bili na deset razlike... Možda na početku smo malo lošije otvorili, ali brzo smo napravili rezultatsku ravnotežu i imali mir dovoljan, a s druge strane koncentraciju koja nam je dala sigurnost u napadu", dodao je selektor Srbije.

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su pobedili Italiju sa 83:67.

"Mislim da je treća četvrtina bila ključ, jer su oni na 10 razlike krenuli sa jednom drugom taktikom i sa oštrijom igrom, igrali na ivici faulova, Marjanovića su odguravali od koša... Ali, onda smo preuzeli igru sa spoljnih pozicija i znali kako da je dovedemo do kraja", rekao je Đorđević.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije.

"To je snažna ekipa, jaka ekipa, koja fizički igra dobro imaju talenat, imaju Šveda koji je jedan od najtalentovanijih napadača na ovom prvenstvu i to će biti jedan od zadataka, ali ne smemo da zaboravimo ni sve ostale", rekao je Đorđević.

"Došli smo na takmičenje i ono još traje, na svu sreću, za nas. U svakoj sledećoj utakmici idemo na pobedu i nema šta drugo da se kaže. Nisam onaj ko može da predvidi budućnost. Daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je selektor Srbije.

Đorđević se složio sa konstatacijom novinara da je Milan Mačvan "lepak" koji spaja tim.

"Ne znam da li ćete se setiti prijateljske utakmice protiv Grčke ili Crne Gore tokom priprema kada je mu nije palo na pamet da ne igra iako je imao temperaturu. E, tada je ova ekipa postala ekipa. Samo je rekao u jednom trenutku "Sale ja ne mogu više", pa je seo i onda smo ga dva dana vraćali iz mrtvih... Zaista, ovi momci toliko pričaju među sobom i malo puta sam osetio toliku želju za informacijama. Velike pohvale sa moje strane", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije je imao reči hvale i za Bogdana Bogdanovića.

"Nije ga poremetilo to što nije pogodilo šuteve za tri poena i veliki šuteri imaju tu karakteristiku, da i dalje igraju. Imao je dobre izbore, dobre šuteve, možda je jedan šut požurio, u trećoj četvrtini, kada sam video da je i fizički malo pao, ali odigrao je izvanrednu utakmicu, preuzeo je ulogu i kada je trebalo da pomogne Miciću u organizaciji, dok je Jović imao probleme sa faulovima", rekao je Đorđević.

Dobru partiju su pružili i Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.

"Odigrali su sjajno. Kuzmić je odigrao sjajno, sećam se jedne blokade koju je već ponavljao na turniru. Marjanović je u prvom delu meča bio hirurški precizan, treba još hrabrije da koristi svoje telo kad dođu fizički igrači", rekao je Đorđević.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva