:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

212

Đorđević na forumu o problemima evroazijske bezbednosti


Prilikom izlaganja, ministar Đorđević je istakao da je ovaj forum od velikog značaja za mlade i njihovu budućnost, saopštilo je resorno ministarstvo.



"Sve što danas radimo, radimo sa ciljem da mlađim generacijama postavimo temelje za svetliju i bolju budućnost, u nadi da će oni biti hrabriji i odvažniji u njoj", poručio je ministar kadetima.



Đorđević je naglasio da je strateški cilj Republike Srbije ulazak u Evropsku uniju, ali da Srbija na tom putu neće okrenuti leđa prijateljima, već će se truditi da sa njima održava odnose na najvišem mogućem nivou.




"Započeli smo jačanje odnosa sa Ruskom Federacijom, a kasnije i sa Organizacijom dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), a sve u cilju vođenja balansirane politike sa željom da Srbiji i njenim građanima bude bolje", rekao je ministar.



Đorđević se osvrnuo na period kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tadašnji predsednik Vlade Srbije odlučio da Srbija hrabije uđe u saradnju sa ODKB-om, što je rezultiralo povećanjem zajedničih aktivnosti, a da tim potezom Srbija nije bila prinuđena da se prikloni nijednoj strani.



"Srbija želi da jača veze sa ODKB-om, jer ODKB ima iskustva u raznim oblastima i od njih dosta toga možemo naučiti", poručio je ministar i naglasio da će ova saradnja dodatno ojačati sistem odbrane naše zemlje.



Omladinski forum "Aktuelni problemi obezbeđenja evroazijske bezbednosti" će se realizovati kroz niz naučno-obrazovnih, kulturno-umetničkih i sportsko-rekreativnih aktivnosti.



Pored predstavnika Srbije učešće su uzeli i naučni radnici i eksperti, ambasadori, studenti i kadeti iz Ruske Federacije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije, Kazahstana i Tadžkistana.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva