:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 01, 2018   18:00

0

188

Đorđević: Komemoracijom žrtvama nanosimo novi poraz fašizmu


"Mi smo danas položili vence i zapalili sveće za duše naših nevino stradalih predaka. Oni koji danas polažu vence na grobove zlikovaca svedoče o tome čiji su potomci. Mi Srbi smo uvek bili na pravoj strani, a neki danas treba da razmisle na čijoj su strani. Borba između dobra i zla, bila je deo naše prošlosti, ponavljaće se iz godine u godinu u budućnosti, ali dobro će uvek pobediti. A Kozara, Kozara nikad neće biti pokorena! Smrt fašizmu, živela Srpska, živela Srbija!", poručio je Đorđević.



Podsećajući da su partizani izgubili Bitku na Kozari, Ðorđević je ocenio da je neprijatelj, na kraju, ipak, pobeđen jer je vremenom ceo svet počeo da ustaje protiv nacizma i "zato što ne postoji ugaoni kamen na kome zlo može da se trajno održi". 



Obraćajući se prisutnim studentima Kriminalističko-policijske akademije i Vojne akademije iz Beograda, Ðorđević im je poručio da uče i napreduju navodeći da je njihov zadatak da brane srpski narod.



“Zato dajte sve od sebe da ga odbranite ako bude bio ugrožen, ali pre svega imajte na umu dobro ime svoje otadžbine, njenu slavnu i časnu istoriju i sve ono što smo gradili vekovima”, rekao je Ðorđević. 



Svečanosti povodom obeležavanja 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore, prisustvovali su i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i ministar rada i boracko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, preneo je prethodno RTRS. 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva