:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

114

Đorđević i Skot o unapređenju saradnje u više oblasti

U saopštenju tog resora se navodi da je ministar Đorđević tim povodom naglasio da će on lično, uz stručne službi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uložiti maksimalne napore, kako bi se u saradnji sa drugim nadležnim organima - Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom pravde, našlo sistemsko dugoročno rešenje za ovakvu vrstu problema.

Đorđević je, takođe, najavio zajednički sastanak sa direktorima svih centara za socijalni rad i predstavnicima sindikata.

Ministar je kazao da je taj sastanak neophodan u cilju sveopšteg unapređenja rada i pronalaženja načina da bi se sprečili događaji poput dva ubistva koja su se u poslednjih nekoliko dana dogodila u Centrima za socijalni rad u Beogradu.

Ambasador Skat je ministru Đorđeviću preneo da je impresioniran načinom funkcionisanja prihvatnih centara na jugu Srbije istakavši da je to odličan primer saradnje Vlade Srbije i međunarodnih humanitarnih nevladinih organizacija, koji bi, kako smatra, trebalo primeniti gde god je to moguće.

Imajući u vidu da je Srbija jedna od zemalja koja je podnela najveći teret migrantske krize u Evropi, ministar Đorđević je ambaadoru Skotu predtavio plan rada Ministarstva, u kome inspekcijski nadzor i uvođenje finanijske kontrole predstavljaju dve ključne oblasti.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo reči i o Sporazumu o socijalnom osiguranju između dve zemlje, kao i o eventualnom potpisivanju sporazuma o vojnim memorijalima.

Kao izuzetno značajnu oblast saradnje ministar Đorđević i ambasador Skat istakli su borbu protiv trgovine ljudima.

Navodi se i da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država izrazila stav američke vlade da se Srbiji pruži puna podrška kako bi se ostvario značajn napredak i u toj oblasti, na čemu je ministar Đorđević srdačno zahvalio.

Ambasador Skat je, u cilju stručnog usavršavanja zaposlenih u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predložio američke programe obuke.

Sagovornici su izrazili nadu i spremnost za dalje unapređenje saradnje u oblasti migracija, socijalnog osiguranja, finansijske kontrole, u cilju sveukupnog jačanja bilateralne saradnje dve zemlje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva