:

:

TV Most

clock

April 20, 2018   12:05

0

205

Djordjević i Skot o podizanju spomenika predsedniku SAD Vudrou Vilsonu


Kako je saopšteno, za podizanje spomenika u Beogradu koje je inicirao ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, obezbedjena su finansijska sredstva.



"Želimo da čoveku koji je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju i čijom zaslugom se pre 100 godina srpska zastava zavijorila na Beloj kući odamo priznanje i zahvalnost podizanjem spomenika u Beogradu", rekao je Djordjević.



Skot je, kako je istaknuto, ocenio da je ideja o podizanju tog spomenika, značajan "korak" u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.



Kako se navodi, Djordjević je Skota obavestio i da je donet Pravilnik o postupanju sa maloletnim migratnima koji se nalaze u Srbiji, čijom će primenom biti povećana kontrola i briga o njima prilikom ulaska, boravka i izlaska iz Srbije.



"Cilj nam je da deca migranti u Srbiji nastave da imaju sve uslove za normalan život i nesmetano obrazovanje", istakao je Djordjević i dodao da će sa maloletnim migrantima u svakodnevnom kontaktu biti tim stručnjaka u institucijama koja su prilagodjene za njihov smeštaj.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva