:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2017   12:05

0

124

Djoković: Tim je bio bolji i zasluženo je pobedio

"Čestitke Timu koji je odigrao izvanredno i bio je mnogo bolji. Tesan prvi set koji je odneo prevagu na njegovu stranu, to je na neki način prelomilo meč, a možda i izgubljeni servis gem na početku drugog seta. To mu je dalo krila, počeo je bolje da servira, da pravi manje grešaka, bio je vrlo efikasan, podigao je nivo igre, a ja nisam više mogao da izdržim tempo. Nije bio moj dan, nisam bio ni blizu nivoa koji sam želeo, ali zasluge su i njegove, koji me je naterao da odigram toliko loše u trećem setu", rekao je Djoković novinarima u Parizu.

Djoković neće odbraniti titulu na Rolan Garosu, pošto je danas u četvrtfinalu izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 6:7, 3:6, 0:6.

Srpski teniser rekao je da razmišlja o različitim stvarima i narednim koracima, ali da nije jedini teniser koji prolazi kroz faze, dobre i loše.

"Imam toliko toga na čemu treba da budem zahvalan i ponosan u karijeri. Sigurno da mi ne godi kada igram načinom kojim sam danas, pogotovo u drugom delu meča. Svestan sam da mi u poslednjih osam meseci nedostaje kontinuitet u igri, a iako sam ove nedelje pružio neke vrlo dobre partije, opet nisam uspeo da održim nivo i to je počelo često da se dešava. Motivacije uvek ima, volim ovaj sport, ne bih ga igrao da je bilo šta drugo u pitanju. Imam obaveze i odgovornost prema timu i ljudima, sponzorima, ali najveću odgovornost imam prema sebi. Ako ja ne želim da igram, neću igrati i u tome niko ne može da me zaustavi", rekao je Djoković.

On će posle današnjeg poraza ispasti iz prva dva na ATP listi prvi put od jula 2011. godine i u zavisnosti od drugih rezultata, mogao bi da padne na četvrto mesto.

"Ima raznih emocija, neprijatna je situacija jer nisam navikao da u kontinuitetu pružam ovakve partije, da ne osvojim veliki turnir od Toronta prošle godine. Bilo je nekih svetlih tačaka u par mečeva u Rimu, ali brzo se desi da se to preokrene, ali to je sport i moram to da prihvatim. Da prolazim kroz odredjene okolnosti u životu koje me teraju da pristupim drugačije i uzmem u obzir sve što se dešava, da slušam sebe i hladne glave donesem odluku koja će biti ispravna. Trudim se da živim na najbolji način, ovo je moja odluka da igram tenis. Zahvalan sam sportu i ljudima koji mi pružaju podršku godinama, a pogotovo sada kada mi ne ide baš najbolje, ali to je sport", rekao je Djoković.

Govoreći o Timu, Djoković je rekao da je on naučio lekcije iz prethodnih mečeva, a posebno iz Rima, gde nije igrao na svom nivou.

"Ja sam tada odigrao perfektan meč, ali promenila se situacija. Da je prvi set otišao u moju korist, možda bi meč drugačije izgledao. Čestitam mu, bio je vrlo čvrst od sredine drugog seta pa do kraja. Za dva nivoa je podigao svoj kvalitet igre i zasluženo pobedio. Nisam se predao u trećem setu, tako je možda izgledalo, ali nisam takav tip igrača da se predam usred meča. Ali, neke stvari uopšte nisu funkcionisale, izgubio sam samopouzdanje na terenu da obavim odredjene udarce kako sam navikao. On nije grešio, terao me da istrčim dodatnu loptu, to je bio loš set za mene, ali nema govora o predaji", naveo je on.

Upitan o saradnji sa Andreom Agasijem, Djoković je rekao da će pokušati da nastave saradnju i na Vimbldonu. On je dodao da još ne zna da li će igrati na nekom turniru na travi pre Vimbldona.

Djoković je naveo da i dalje želi da se vrati na prvo mesto na ATP listi, ali da mora da igra bolje i da ima kontinuitet.

"Svestan sam gde sam sada i znam gde mogu da budem. Radim ka tome", rekao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva