:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2015   09:32

0

207

Đoković: Na vrhuncu sam karijere!

Ðoković je posle osvajanja još jedne titule u Indijan Velsu, ukupno 50. u karijeri, rekao da se nalazi na vrhuncu karijere i da će pokušati maksimalno da iskoristi tu činjenicu.

"Maksimalno ću iskoristiti činjenicu da sam na vrhuncu karijere. Boriću se da osvojim što je više moguće velikih titula", izjavio je Ðoković na konferenciji za medije posle još jednog trijumfa nad Rodžerom Federerom.

Srpski as dodao je da nije lako osvajati titule u konkurenciji Federera i Rafaela Nadala.

"Federer je uvek bio najveća prepreka koju je potrebno da savladam, što se odnosi i na Nadala. Očigledno je da je Nadal na šljaci najteži protivnik, a Rodžer na brzim podlogama", rekao je Ðoković.

On je naglaiso da je zadovoljan kvalitetom igre u finalu Indijan Velsa.

"Mislim da sam pružio veliku partiju jakog intenziteta i da sam uložio maksimum u svakom udarcu", rekao je Ðoković.

Jedna ruka je već bila na peharu, izgledalo je kao da je sve gotovo već sredinom drugog seta u Indijan Velsu (6:3, 4:3). Novak Đoković je radio šta je hteo, diktirao je tempo, bio siguran, a onda je Rodžer Federer ustao kao feniks iz pepela. Posle samo jednog poena se vratio (6:3, 4:3, 30:15) preuzeo vođstvo, a zatim u taj-brejku drugog seta, zahvaljujući poklonima i duplim servis greškama rivala izjednačio.

Tada su viđeni veoma loši znaci. U pauzi između setova Novak je pokušao da popije sok, ali su mu se ruke tresle. Izgledalo je veoma loše...

- Svi smo mi ljudi. Ponekad padnemo pod pritiskom i to je normalno, bez obzira na iskustvo koje imamo. Što se drhtanja tiče, dogodilo se tačno ono što ste mogli da vidite. Telo je tako odreagovalo i vi nemate kontrolu. Bio sam frustriran i bilo je tu mnogo emocija - objašnjavao je Đoković.

Dok su se njemu tresle ruke, Federer je otišao do svlačionice, a kada su se vratili na teren Novak je odmah napravio brejk, činilo se da su se stvari ponovo okrenule na “njegovu vodenicu”, ali je onda usledio treći, najduži gem u meču. Nole je teško disao, jedva se kretao, previše grešio i onda je pogledao svoj stručni štab i rekao “Ne mogu da igram” i zaista je tako izgledalo...

Međutim, Srbin ne bi bio prvi na svetu, ne bi se o mentalnoj snazi pričalo kao o njegovom najvećem adutu i ne bi bio to što jeste da nema “čvrstu glavu”.

U razmaku od nekih pola sata je od rečenice “Ne mogu da igram” došao do mikrofona i izjave “Pehar je previše težak”.

Neverovatan put koji je imao, oscilacije i sve su dokazale da je srpski as trenutno glavni.

- Sjajno je što sam uspeo da osvojim turnir, osećao sam da sam bolji igrač na terenu i to će mi dati samopouzdanje, ne samo za buduće mečeve protiv njega, već i za turnir u Majamiju, kao i za ostatak sezone - kaže Nole.

Pogled na ATP listu daje jasnu sliku dešavanja u svetskom tenisu, Đoković je bez premca na vrhu, a ostali mu gledaju u leđa. Ako ovako nastavi, ta slika će se gledati još dugo vremena.

- Nalazim se u zenitu moje karijere i pokušaću da iskoristim tu činjenicu i da se borim za što više titula. Svestan sam da karijera ne može da traje zauvek, ali ne bavim se ovim sportom zbog sebe. Igram za moju porodicu, prijatelje, svoju zemlju i sve ljude širom sveta koji me podržavaju. Iz njih izvlačim inspiraciju da igram ovako i da radim naporno - zaključio je Novak Đoković.

Bilo kako bilo, činjenica je da je srpski reprezentativac na čelu kolone i da će sa vrha moći da gleda na ostale rivale i da nastavi put u besmrtnost. A, da bi to u potpunosti uspeo nedostaje mu još jedna gren slem titula, a svi dobro znamo koja je to...

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović čestitala je danas najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću odbranu trofeja u Indijan Velsu i osvajanje 50. titule u karijeri.

"Čestitam vam na osvajanju još jednog značajnog trofeja i što ste, neverovatnom igrom koju ste prikazali potvrdili da ste najbolji teniser današnjice. Želim vam dobro zdravlje i verujem da ćete nastaviti, vrhunskim rezultatima, ali i ponašanjem pravog šampiona, biti uzor mladim ljudima u Republici Srpskoj, ali i širom sveta", navodi se u čestitki ministarke Davidović.

Ðoković je sinoć u finalu turnira masters serije u Indijan Velsu savladao Rodžera Federera sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.

Izvor: Tanjug, Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva