:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2017   12:05

0

144

Ditman:Benefite od saradnje sa srpskim firmama ima i Nemačka

Ditman je na skupu "Dan dobavljača Zapadnog Balkana", koji se održava danas u Beogradu u okviru nemačke inicijative za pronalaženje dobavljača, podsetio da u Srbiji posluje 370 nemačkih kompanija koje su do sada otvorile 33.000 novih radnih mesta.

Povodom "Dana dobavljača", na kom 142 kompanije iz Srbije i regiona nastoje da uspostave partnerstvo sa 24 nemačke firme, Ditman je rekao: "Ovo je win-win situacija, odnosno nešto gde kompanije iz regiona mogu da profitiraju kroz povezivanje sa izvanrednim nemačkim kompanijama".

Ovakva inicijativa će, kako je dodao, pomoći zemljama iz regiona da promovišu svoj izvoz, ali je isto tako od koristi za nemačke kompanije, pošto će dobiti pristup "veoma dobrim dobavljačima, visoko kvalitetnim proizvodima i nečemu što je zaista nama blisko i u našem je susedstvu".

Obe strane, kako je ocenio, profitiraju.

"Ovo ima i veoma snažan regionalni aspekt, jer pokazuje da zemlje u regionu i njihove kompanije sarađuju", izjavio je Ditman, izrazivši takođe zadovoljstvo što će rezultati ove inicijative biti predstavljeni na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu u julu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva