:

:

TV Most

Foto: Å kola u Vitini, RTV Puls

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

221

Direktoru škole radnici ne dozvoljavaju da radi

„Umesto starih zaposlenih koji su navodno bili nekvalifikovani, v.d. direktora doveo je nove ljude koji takođe nemaju obrazovanje i stručno iskustvo, ali su mu rođaci ili prijatelji“, kažu nezadovoljni radnici koji nisu hteli pred kamere.

Vršilac dužnosti direktora Srđan Jerenić kaže za Puls da je došlo i do fizičkog sukoba kada ga je napao pomoćni radnik škole, zbog čega je obavestio policiju koja je pokrenula istragu.
„Izabran sam na potpuno zakonit način i ne vidim zašto mi ne dozvoljavaju da radim svoj posao“, rekao je Jerenić.

Da je izbor bio legalan, potvrdio je i školski inspektor, a njegov zapisnik usvojilo je danas Privremeni organ opštine Kosovska Vitina, koji funkcioniše po srpskom sistemu, izjavio je za Puls predsednik tog organa Srđan Nikolić.

Načelnik Školske uprave za Kosovsko Pomoravlje Branislav Zdravković ocenjuje da je situacije veoma teška i poziva na rešenje dijalogom.

„Ili će vršilac dužnosti direktora raspisati konkurs za novog direktora, ili će vratiti stanje kakvo je bilo pre nego što je stupio na dužnost“ očekuje Zdravković.

Bilo kako bilo, sva deca danas idu redovno u školu, a nastava se odvija regularno, kaže za Puls sekretar Škole Aleksandar Nikolić i dodaje da je stanje normalno kako u Vitini, tako i u isturenom odeljenju škole, u obližnjem selu Binač.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva