:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

125

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad razrešena dužnosti

"Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad doneo je danas odluku o prestanku ovlašćenja v. d. direktora te institucije Mikaina Stevanović, a nakon predloga gradonačelnika Beograda Siniše Malog", saopšteno je iz Gradske uprave.

Odluka Upravnog odbora je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

O razrešenju i postavljanju novog v. d. direktora Gradskog centra za socijalni rad odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda prethodno je najavio da će, ukoliko izveštaj pokaže nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani.

Takođe, gradonačelnik je ranije dao nalog za značajno povećanje obezbeđenja u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, pa će do kraja jula, na poslovima obezbeđenja biti angažovano dvostruko više ljudi.

Grad Beograd kontinuirano radi na unapređenju položaja korisnika Gradskog centra za socijalni rad, ali i socijalnih radnika, kako bi se postigla puna reforma centara za socijalni rad, i kako više nikada ne bi došlo do tragičnih događaja poput onih ispred odeljenja Centra na Novom Beogradu i Rakovici, navodi se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva