:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Jul 15, 2015   12:05

0

237

Direktor kompanije Estap posetio Gračanicu



Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i problemima na teritoriji opštine Gračanica te je sa zastupnicima agencije "Estap" razgovarano o uslovima i načinima za pomoć Austrije opštini Gračanica, pre svega u realizaciji određenih projekata kao što su izgradnja nove vodovodne mreže u Gračanici, zatim kolektora i postrojenja za prečišćavanje kanalizacionih voda i u upravljanju otpadom.

U tu svrhu austrijsko ministarstvo finansija spremno je da pod povoljnim uslovima ulaže u opštinu Gračanica pošto je, kako je saopšteno posle sastanka, austrijski "Estap" opštinu Gračanica prepoznao kao sigurnog partnera na osnovu dosadašnjih uspeha i rezultata kao i kvalitetom realizovanih projekata.

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić je sa saradnicima predao gostima iz Austrije nacrte idejnih projekata čija vrednost iznosi oko 6,5 miliona evra, te će se u narednom periodu izvršiti njihova komletna analiza.

Kostić je izrazio zahvalnost agenciji "Estap" i austrijskoj vladi što u opštini Gračanica vide pouzdanog partnera za saradnju.

Uveren da će, kao i uvek do sada, opština Gračanica opravdati poverenja donatora koji su spremni da pomognu opštini, Kostić je kazao da bi pomoć Austrije opštini značila puno jer bi realizacijom tih projekata bili rešeni višedecenijski problemi stanovništva ali i generacija koje dolaze.

Prema njeoim rečima pomoć Austrije bila bi od vitalnog značaja za stvaranje uslova za moderniji i kvalitetniji život na teritoriji opštine u kojem zdravlje stanovništva zauzima prvo mesto.
Za nova ulaganja preko austrijskog ministarstva finansija u opštinu Gračanica saglasno je i ministarstvo finansija Vlade Kosova.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva