:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2017   12:05

0

123

Diplomate protiv koncerta Tompsona u Mostaru

Zajednička izjava Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira u BiH (PIC) usledila je nakon niza suprotstavljenih reakcija hrvatske i bošnjačke strane na najavu koncerta u Mostaru, posebno nakon što je objavljeno da bi na njemu trebalo da nastupi Tompson, koji je poznat po veličanju ustaštva, prenosi Hina.

Koncert bi trebalo da se održi 8. juna u zapadnom delu Mostara.

Većina bošnjačkih političkih stranaka oštro je osudila koncert, a nekoliko bošnjačkih nevladinih udruženja najavilo je da će u vreme održavanja koncerta protestovati protiv tog okupljanja, prenosi Hina.

Upravni odbora PIC-a istakao je da sve institucije u BiH, uključujući političke, verske i organizacije civilnog društva, treba da deluju u pravcu promovisanja pomirenja, međusobnog razumevanja i tolerancije, i da izbegavaju aktivnosti i retoriku koji produbljuju podele – "što uključuje i glorifikovanje osuđenih ratnih zločinaca, istorijski revizionizam, kao i provokativnu upotrebu simbola".

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je najavio kako će pravosnažnu presudu u predmetu "Prlić i drugi" doneti najkasnije u novembru ove godine.

Å estorica Hrvata su u maju 2013. nepravosnažno osuđena na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tokom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog poduhvata, podseća Hina.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva