:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

118

Dinamika pregovaračkog procesa nije usporena

Joksimović je zahvalila na snažnoj podršci koju Italija pruža Srbiji i naglasila da je Italija do sada više puta potvrdila da je pouzdan partner Srbije na njenom EU putu.

Jedna od tema razgovora sa ambasadorom Italije bilo je i aktuelno pitanje ilegalnih migranata sa kojim se suočava EU ali i sve zemlje regiona, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ambasador Manco je preneo da se i Italija suočava sa velikim problemom ilegalnih migranata, ali da u rešavanju tog problema mora postojati partnerski odnos svih strana u skladu sa standardima Evropske unije.

Sagovornici su ocenili da je proces evropskih integracija važan za stabilnost i napredak država u regionu Zapadnog Balkana, i konstatovali da je Srbija pokazala visok stepen odgovornosti u promociji dobrih odnosa u regionu.

Manco je ocenio da Srbija ima kapacitete da menja stvari na bolje u interesu njenih građana, očekujući da će otvaranje prvih poglavlja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji biti u što skorije vreme.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva