:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 06, 2017   15:08

0

163

Dimkić: Dan rudara dočekujemo u stabilnoj situaciji uz dobre rezultate

"Danas tradicionalno proslavljamo Dan rudara u krugu naših rudara, ali i ostalih radnika svih zanimanja koji su zaposleni u Kombinatu „Trepča“. Danas su sa nama i predstavnici Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstavnici lokalnih samouprava, Univerziteta, direktori preduzeća i javnih ustanova i naši poslovni partneri" rekao je Dimkić.

On je naglasio da se današnji Dan rudara dočekuje u stabilnoj situaciji i da su poslovno-finansijski rezultati su veoma dobri, kao i obim proizvodnje.

"Naša kompanija je u ovom trenutku solventna, izmirujemo na dnevnom nivou sve obaveze prema našim dobavljačima i pružaocima usluga, kao i lične dohotke i naknade zaposlenima", istakao je Dimkić.

On je najavio da ovih nedelja treba da se završi socijalni program utvrđivanja tehnološkog viška u kompaniji, i uz razumevanje Vlade Srbije, očekuje da će se 600 do 700 odlučiti za uzimanje otpremnine.

"Ovu stabilnu situaciju remeti samo spoljni faktor, kao što je donošenje Zakona o Trepči, koji se desio u zadnjem kvartalu prošle godine, koji je za nas apsolutno neprihvatljiv. Nadam se da ćemo se mi sa svim ovim problemima izboriti, mi iz menadžmenta, zajedno sa organizacijom sindikata, ali pre svega, sa ovlašćenim predstavnicima Republike Srbije i našim političkim predstavnicima u kosovskim institucijama", zaključio je Dimkić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva