:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

180

Dijalog u Briselu nije zamena za poglavlje 35

Joksimović je to rekla na konferenciji “Srbija na putu evropskih integracija – skrining i posle skrininga”, reagujući na komentar državnog sekretara MUP-a Aleksandra Nikolića da se neka pitanja iz Poglavlja 35 javljaju i u ostalim poglavljima.

“Daleko od toga da se bilo šta stavlja pod tepih”, rekla je Joksimović i istakla da nije dogovoren princip da se pitanja iz Poglavlja 35 pregovaraju po drugim poglavljima.

Joksimović je rekla da je poseta visoke predstavnice EU Federike Mogerini Beogradu bila važna i kako bi se rešila neka otvorena pitanja I sve nedoumice.

Prema njenim rečima, postojale su nedoumice šta će biti sadržaj Poglavlja 35, kako će se pregovarati, navodeći da će Beograd nastaviti da učestvuje na političkom nivou u implementaciji Briselskog sporazuma, I da će se onda videti kako će Poglavlje 35 biti formirano I kad će biti otvoreno.

“To je proces koji niko ne krije, transparentan je i niko u Srbiji ili u vladi nije izbegavao da govori o Poglavlju 35”, rekla je Joksimović.

Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević dodala je da se I dalje ne zna kako će funkionisati pregovori u Poglavlju 35 niti koja su sva potrebna dokumenta, te da Srbija stalno postavlja pitanja EU o tome.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva