:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

187

Dezinformisanje javnosti o vakcinaciji

Milisavljević je povodom kampanje koja se na društvenim mrežama povela protiv vakcinacije, rekao da se građanima moraju dati prave informacije, kao i da razume strah i opreznost roditelja "kada čuju da postoji mogućnost da neko dete posle vakcinacije dobije autizam".

"Bez jasne poruke državnih organa i strukovnih organizacija, postoji mogućnost šarlatanstva odnosno da određeni pojedinci zbunjuju i plaše građane Srbije", rekao je Milisavljević novinarima u Skupštini Srbije.

On je ukazao da su vakcine, posle higijenski i bakterijski ispravne vode, najviše doprinele produženju i kvalitetu žviota.

"Postoji velika zabluda koja se vrlo smelo propagira preko društvenih mreža da je dobro da dete dođe u kontakt sa virusom ili bakterijom i da će tako najbolje da stekne imunitet", rekao je Milisavljević.

"Kao profešor vam kažem da su to jako opasne stvari i upravo zato dižem glas protiv ovakve jedne antikampanje", istakao je Milisavljević.

On je podsetio da se imunizacijom spasilo više života od bilo koje druge zdravstvene medicinske metode.

"Razumem opravdani strah građana, ali ne razumem neaktivnost strukovnih organizacija, zdravtsvene struke i upravo zato na ovom mestu pozivam da snažno, jedinstveno uputimo poruku građanima da je jako važno da se imunizacija nastavi", zaključio je Milisavljević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva