:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

116

Devenport: Interkonektor između Bugarske i Srbije

"Taj projekat je veoma značajan i za Evropsku uniju i sigurno ćemo nastaviti naše diskusije kako da dođe do realizacije tog projekta, kao i finansiranja uz pomoć EU. Mislim da je danas Srbija potpuno posvećena uspehu tog zajedničkog projekta, koji može da igra veliku ulogu u realizaciju namera diverzifikacije izvora i gasovoda", rekao je Devenport.

On nije hteo da komentariše rezoluciju o Srebrenici, jer, kako je rekao, nije na njemu da komentariše, jer nije imao uvid u tekst.

Prema njegovim rečima, godišnjica je prilika da se dođe do pomirenja u regionu i da se nada da će svi vodeći u regionu iskoristiti tu priliku.

Govoreći o mogućoj izgradnji zida koji bi odvojio Srbiju od Mađarske, Devenport je naglasio da se izazovi tokova migranata moraju rešiti zajednički i da je na zemljama članicama Evropske komisije da regulišu te stvari, kao i da je stav te komisije jasan- da izgradnja takvih zidova i ograda nije najbolji način.

"Mislim da će sada doći do bilateralnih kontakata između vlada Srbije i Mađarske, čuo sam da će doći do zajdničke sednice obe vlade, i mislim da je to prilika da se priča o tome i o daljoj saradnji u vezi sa prevazilaženjem svih problema", smatra Devenport.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva