:

:

TV Most

clock

Januar 30, 2015   12:05

0

114

Destruktivna politika EU nigde ne vodi

"Vreme je da Evropska unija zaista razmisli o posledicama zadržavanja sankcija koje samo nanose štetu narodima i privredama naših zemalja", kaže se u saopštenju iz Moskve koje je preneo AFP.

Kako je navedeno, Rusija se oseća razočarano jučerašnjom odlukom EU da doda nova imena na listu sankcionisanih.

"Jednostrano gledanje Brisela na sukob unutar Ukrajine oduzima mu pravo da se ponaša kao nepristrasni posrednik", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u saopštenju optužilo Kijev za izazivanje nedavnog novog talasa nasilja na istoku Ukrajine kako bi uticao na ministre spoljnih poslova EU.

"Na snazi i dalje ostaju naši konkretni predlozi za rešavanje situacije u Ukrajini i vraćanje evropskog procesa na konstruktivan put", kaže se u saopštenju.

I stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir ÄŒižov ocenio je da je odluka Brisela da produži sankcije Rusiji do septembra "za žaljenje".

"Posmatrajući stvari na tako ograničen način, EU ustvari dodatno testira naše partnerstvo - partnerstvo između Rusije i EU, što je za žaljenje", rekao je ÄŒižov, komentarišući jučerašnji sastanak šefova diplomatije EU na kome je doneta odluka o produžavanju sankcija Moskvi.

On smatra da su "svi elementi reakcije EU na situaciju u Ukrajini pogrešni".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva