:

:

TV Most

Foto: rtvpuls.info

clock

Jun 22, 2017   15:11

0

137

Desetočlana porodica Tomić živi od socijalne pomoći

Goran i Silvija Tomić sa šestoro dece stanuju u prostoru od 40 kvadrata. Stepenište kojim se dolazi do stana je neobezbeđeno i predstavlja opasnost za sve ukućane, posebno za decu.

Najstarija Kristina je učenica osmog razreda osnovne škole, a za njom su Nikoleta, Lazar, Bogdan, Jovan i najmlađi, petogodišnji Nemanja.

Sve njih u ovako teškim uslovima treba nahraniti, obući, obuti i iškolovati, a pomoći niotkud, žale se roditelji ove dece.

„Obraćao sam se nadležnima za pomoć. Kod gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića bio sam više puta, kao i kod predsednika Privremenog organa Kosovska Kamenica Slađana Jordanovića. Osim obećanja ništa nisam dobio“, kaže Goran.

Za suprugu Silviju, koja je prošle godine došla iz Subotice i sa sobom dovela svoje troje dece, najveći problem predstavlja skučen prostor u kojem žive.

Goranova majka Kruna, ističe da nikada nikakvu pomoć ni od koga nisu dobili.

„Drugi imaju posao, primaju po nekoliko plata i penzija, a mi živimo od socijalne pomoći. Svoju zemlju nemamo, pa uzimamo tuđu u zakup. Nas desetoro moramo da se prehranimo. Radimo sve poljoprivredne poslove od jutra do mraka“, priča sedamdesetogodišnja Kruna.

Goran Tomić je pokušao da u obližnjem selu Rajanovcu privremeno reši stambeni problem, ali zbog udaljenosti od prve ambulante, od toga su odustali. Naime, supruga je izgubila bebu, a umalo i nju to nije koštalo života.
Goran kaže da ne bira šta bi radio. Spreman je da se prihvati svakog posla, samo da ima svoju platu. Za sada, uprkos molbama, ističe da niko ne haje za njegov i problem njegove mnogoljudne porodice.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva