:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 15, 2015   12:05

0

185

Deset stipendija sa đake sa invaliditetom

Oni će stipendije primati od aprila do decembra ove godine, a resorni ministar Aleksandar Vulin je tim povodom rekao da će im to biti podstrek i dodatna pomoć u savladavanju svih drugih životnih prepreka.

"Osobe sa invaliditetom nisu nikakav hendikep našeg društva. Hendikep koji oni imaju mora biti prevaziđen radom čitavog društva. Jedan od glavnih problema jeste neodgovarajuća dostupnost obrazovanja. Ovo je dobar način da bar pomognemo da se dođe do obrazovanja, a sa obrazovanjem onda sve ima smisla i onda je sve moguće", rekao je Vulin na konferenciji za novinare.

Vulin je kazao da njegovo ministarstvo i Ministarstvo finansija rade na zakonskim rešenjima koja bi trebalo da pospeše donacije i da nema razloga da se država prema donatorima i donacijama ponaša kao da je u pitanju komercijalna stvar.

"Ovo je dobar način da pokažemo koliko mi kao država cenimo donatore, cenimo tu ispruženu ruku", rekao je Vulin, zahvalivši Udruženju osiguravača Srbije.

Vulin je pozvao i druge da slede ovaj primer istakavši da bi za tim mogla da se povede čitava privreda.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Vladan Manić rekao je da je to prva tranša od 40 stipendija, koje će biti podeljene ove godine.

"Drago mi je da je čitav proces bio transparentan, izabrani su kandidati koji ispunjavaju sve uslove i veoma mi je drago da ćemo nastaviti sa ovim akcijama u naredna tri meseca, svakog meseca ćemo dodeljivati još po 10 stipendija po drugim kategorijama", kaže Manić.

Stipendije su dobili: Stefan Stefanović, Monika Žunj, Ivo Aljančić, Ana Ilić, zatim Milunka Petrović, Časlav Petrović, Sara Habibović, Ljiljana Lučić, Darko Nikolić i Kristijan Tomić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva