:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2018   18:37

0

174

Deset godina Slovačko-srpske trgovinske komore

U uvodnom izlaganju je predsednik te organizacije Miroslav Kralik podvukao da cilj komore nije akumulacija novčanih sredstava, već uspešno poslovanje i profit njenih članova.

"Osnovna zamisao kod osnivanja Komore je bila podržati uzajamnu saradnju slovačkih i srpskih firmi, kao i njihovo poslovanje u obe države. Do danas ova ideja nije izgubila na aktuelnosti", naglasio je on.

Članovi Komore su na Godišnjoj skupštini poverili novi četvorogodišnji mandat predsednika dosadašnjem prvom čoveku ove organizacije Mirosavu Kraliku, te je poverenje ponovo ukazano i potpredsedniku Branku Despotoviću, a izabrani su novi generalni sekretar i članovi Izvršnog odbora.

Po završetku Godišnje skupštine, u organizaciji Komore održan je seminar na temu "Prebacivanje pogona iz Slovačke u Srbiju", na kojem je slovačkim preduzetnicima objašnjen modalitet i prednosti ne samo investiranja u Srbiju već i otvaranja manjih proizvodnih pogona, čime se rešava problem nedostatka radne snage.

Takođe se moglo čuti s kakvim problemima se mora izboriti svaki preduzetnik u Slovačkoj, koji zapošljava radnu snagu iz Srbije u svojoj zemlji a kako izbeći neke birokratske prepreke prilikom dovođenja radnika iz takozvanih trećih zemalja u Slovačku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva