:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2015   12:05

0

159

Demokratski front nastavlja proteste

Posle sinoćnjih sukoba demonstranata i policije na ulicama Podgorice, noć je bila mirna. Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za podne proširenu sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine, na kojoj se razmatra aktuelna politička situaciji u zemlji.

Predstavnici opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta saopštili su da će protesti biti nastavljeni i danas.

Sinoćna protestna šetnja pristalica opozicionog fronta centrom Podgorice, završena je kada je policija bacila suzacac na demonstrante i sprečila ih da probiju kordon ispred Skupštine Crne Gore.

Uoči protesta policija je uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore, kako bi se pridružile učesnicima protesta.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković zatražio je danas od nadležnih tužilaštava da u najkraćem roku utvrde da li je prilikom sukoba policije i demonstranata bilo osoba koje su počinile dela koja se gone po službenoj dužnosti, prenosi Tanjug.

Stanković traži da o svim preduzetim radnjama bude blagovremeno informisan, navedeno je u saopštenju iz iz Kabineta Vrhovnog državnog tužioca, preneli su podgorički mediji pozivajuči se na agenciju Mina.

I predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Mevludin Nuhodžić rekao je da će zatražiti dostavljanje informacija o događajima u subotu u Podgorici i njihovom uticaju na bazbedonosnu situaciju u Crnoj Gori.

Nakon toga, dodao je, Odbor će dobijene informacije tretirati u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbednosti i odbrane.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva