:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2015   12:05

0

182

Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF-a

Tokom godišnje skupštine, predstavnici centralnih banaka i ministarstava finansija, zajedno sa predstavnicima privatnog sektora i ekspertima, razmatraće izglede globalne privrede, finansijska tržišta u svetu, kao i perspektive razvoja, saopštila je NBS.

Delegacija Srbije vodiće razgovore sa predstavnicima MMF-a o tekućim i očekivanim makroekonomskim kretanjima u kontekstu ekonomskog programa Srbije podržanog aktuelnim stand-by aranžmanom.

Sa predstavnicima Grupacije Svetske banke, razgovori će se voditi u vezi sa sprovođenjem novog programa saradnje pod nazivom "Okvirna strategija partnerstva sa Republikom Srbijom, za period 2016 - 2020".

Takođe, godišnja skupština predstavlja priliku za bilateralne susrete delegacije Srbije s rukovodiocima finansijskih institucija i korporacija, investitorima i drugim zainteresovanim partnerima radi upoznavanja sa mogućnostima ulaganja u Srbiju, ekonomskim potencijalom naše zemlje i reformama koje se sprovode u cilju privlačenja stranih direktnih investicija.

U delegaciji Srbije su i predstavnici Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva