:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Septembar 24, 2018   14:12

0

145

Delegacija novinara iz Kine započela posetu Srbiji


Sa gostima iz Kine razgovarali su Alesandar Gajović, državni sekretar za informisanje i pomoćnica ministra kulture i informisanje za medije Slavica Trifunović. 



Zamenik glavnog urednika dnevnog lista Čajna dejli Gao Anming izrazio je zadovoljstvo što se nalazi na čelu delegacije kineskih novinara koja je stigla u Srbiju. 



"Maločas nam je na sastanku gospodin Gajović predočio situaciju koja vlada u medijima u Srbiji. Istovremeno smo razgovarali i na koji način možemo da proširimo komunikaciju i saradnju u oblasti medija između Srbije i Kine. Nadamo se da ćemo kroz ovu posetu uspeti da realizujemo ono što je 2016. godine potpisano u memorandumu o razumevanju u oblasti medija" rekao je Gao Anming. 



Kaže da je želja delegacije koju predvodi ostvarivanje bolje saradnje Kine i Srbije. 



"Naš boravak ovde ima za cilj da stvorimo bolju osnovu za upoznavanje naroda Srbije i Kine", naveo je Gao Anming. 



Gajović je naglasio da je poseta delegacije kineskih novinara veoma korisna. 



"Naša nastojanja i iskustva u sferi medija možemo da predstavimo gostima iz Kine, kao i da od njih saznamo neke nove stvari koje su veoma interesantne za nas. Dobro je što je kineska delagacija stigla u Beograd neposredno nakon posete predsednika Srbije Kini, gde je Aleksandar Vučić sa svojim saradnicima veoma uspešno predstavio sve ambicije Srbije u ovom momentu", rekao je Gajović. 



Slavica Trifunović je kazala da delegacija Kine broji šest članova. 



"Delegaciju čine medijski profesionalci i predstavnici Kancelarije za informisanje Državnog saveta Narodne Republike Kine", rekla je Trifunovićeva. 



Ona je istakla da će na svake dve godine Kina i Srbija razmenjivati delegacije medijskih profesionalaca.



"Posete neće biti duže od 10 dana. One služe razvijanju komunikacije među kineskim i srpskim novinarima. Dogovoreno je pokrivanje događaja iz kulture, ekonomije, sporta... Delegacija iz Kine će posetiti nekoliko novinarskih redakcija u Srbiji i obići neke od najvažnijih spomenika kulture u našoj zemlji", kazala je Slavica Trifunović. 



Prema njenim rečima, uskoro se očekuje i otvaranje Kulturnog centra Srbije u Pekingu. 



"Verujem da ćemo u oktobru otvoriti naš Kulturni centar u Pekingu", rekla je Trifunovićeva. 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva