:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2015   12:05

0

195

Delegacija 25 francuskih preduzeća u Beogradu

U Beogradu, kako je saopštila Francusko-srpska privredna komora, borave predstavnici 25 malih i srednjih preduzeća od kojih većina posluje u oblastima mašinske i automobilske industrije, poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, trgovine medicinskom opremom, saobraćaja...

U okviru te, do sada najveće posete francuskih preduzeća koju je organizovala Francusko-srpska privredna komora, planirano je da goste iz Francuske primi ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro, a ekonomsko odeljenje Ambasade će ih upoznati sa političkom i ekonomskom situacijom u Srbiji.

Predstavnici Komore su, u saradnji sa kompanijama članicama, francuskim preduzećima koja već posluju u Srbiji, za francuske privrednike pripremili niz sastanaka i radionica kako bi im predstavili uslove i mogućnosti poslovanja na srpskom tržištu.

Francuzi će na taj način moći da saznaju više o francuskom prisustvu u Srbiji, čuće iskustva francuskih kompanija koje su već došle u Srbiju, saznaće više o vodećim sektorima, bankarskim i pravnim uslovima poslovanja na lokalnom tržištu.

Kako je saopšteno, u programu učestvuju francuske kompanije koje duži niz godina posluju u Srbiji, poput Lesaffre, banke Societe Generale, advokatske kancelarije Gide Loyrette Nouel (84, Marić Mališić Dostanić), Xpro, Sanders, Streit Nova, Hit Auto i Axereal.

Francusko-srpska privredna komora je pripremila i prezentaciju projekta "Beograd na vodi", kao i kraći turistički i kulturni izlet - posetu Muzeju Nikole Tesle, obilazak prestonice i poznatih beogradskih restorana.

Trodnevna poseta se održava u saradnji sa regionalnom privrednom komorom sa severa Francuske (84, ČI Nord de France), a održava se u okviru aktivnosti Kluba PEKO čiji je osnovni cilj razvoj trgovinske razmene sa zemljama centralne i istočne Evrope.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje.

Clanica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja više od 100 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Alcatel-Lucent, Atos, Credit Agricole, Findomestic - BNP Paribas, Gide Loyrette Nouel, Lafarge, L Oreal, Renault Nišan, Sanofi, Sćneider Electric, Sladara Maltinex, Societe Generale, Mićelin, Xpro.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva