Vesti
Delavi:Verujemo da će Priština formirati vladu bez naše pomoći

13:42, 15.07.2017

|

Izvor: Tanjug

Američki ambasador na Kosovu Greg izjavio je da je s kosovskim politčkim predstavnicima razgovarao o formiranju vlade i očekivanjima koje Vašington ima od budućeg premijera i članova vlade, ma ko u njoj bio.
"Verujemo u kosovske institucije, verujemo da će poštovati Ustav, zakone i procedure, i sastaviti vladu bez naše pomoći", rekao je Delavi za Radio Slobodna Evropa i ocenio da je neophodno da se Vlada Kosova formira u što kraćem roku.

Delavi je rekao da je u tom cilju razgovarao s mnogim političkim liderima i da ga očekuju susreti s njih još nekoliko.

"To je ono što diplomate rade, razgovaramo, pokušavamo da shvatimo što se dešava, kako bismo mogli da izvestimo naše vlade", rekao je Delavi.

Ambasador SAD je naveo da je jasno da je Kosovo na prekretnici i da građani Kosova s novom vladom imaju mogućnost da čvrsto usmere Kosovo ka evropskim integracijama.

"Ovo je vreme kada Kosovo mora da donese prave odluke u borbi protiv korupcije, odluke o ekonomskom rastu, saradnji sa susedima. Svet neće samo stajati i čekati da se Kosovo pokrene", rekao je ambasador.

Delavi je naveo da je neophodno da institucije rade na jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije, stvaranju uslova za ekonomski rast, ulaganja domaćih i stranih investitora, očuvanju multietničkog karaktera Kosova, kao i da pokušaju da stvore bolje uslove za sve građane.

"Postoji mnogo problema s kojima se Kosovo suočava, a koje nova vlada treba da reši. To moraju uraditi izabrani predstavnici Kosova i oni moraju odlučiti ko će biti u Vladi. Ja to podržavam", rekao je Delavi.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design