Vesti
Dejvid Vujić o sastanku sa Vučićem: Srbija da bude Silicijumska dolina

15:39, 17.07.2017

|

Izvor: Blic, Tanjug

Srbija ima velike šanse da postane Silicijumska dolina Evrope, jer je visokotehnološka zajednica sa stručnom radnom snagom, uveren je predsednik UO kompanije Ikskjub Dejvid Vujić, koji je, pored drugih predstavnika američkih kompanija, prisustvovao danas u Vašingtonu sastanku američkog Poslovnog saveta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Foto: Blic
Vujić je rekao da Srbija na čelu države ima veoma progresivnog predsednika, nekog ko je prepoznat kao čovek koji je otvorio mnoge mogućnosti za Srbiju.

- „Srbija i Beograd mogu postati Silicijumska dolina Evrope - rekao je Vujić i ističe da je to namera svih koji predstavljaju Ikskjub.

On smatra veoma važnim sastanak Poslovnog saveta sa predsednikom Srbije, jer je na taj način, kako navodi, "američki biznis pronašao put" do naše zemlje.

Spajanje srpskih i američkih kompanija

Preneo je da je prisustvovao mnogim sastancima Poslovnog saveta do sada i da je imao priliku da se sastane sa mnogim direktorima američkih kompanija, kojima je nastojao da predoči da je Srbija veoma visokotehnološki i intelektualno razvijena zajednica, sa stručnom radnom snagom.

Ukazao je da Ikskjub u Zrenjaninu radi na projektu "pametan grad", kao i da je uključena u razvoj takozvanog "pametnog transporta".

Ocenio je da bi spajanje srpskih i američkih kompanija bilo bitno za srpsku privredu i otvaranje novih radnih mesta.

- “Najvažnije je da se Srbija stavi na mapu kao tehnološki centar. Ona to već jeste, ali još nema dovoljnu vidljivost - objasnio je Vujić.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design