:

:

TV Most

Foto: Foto TV Most

clock

Jun 16, 2017   08:47

0

389

Deca sa Kosova i Metohije sutra u Republici Srpskoj

Dolazak dece sa Kosmeta banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije organizuje već šestu godinu. Dolaze deca iz višečlanih porodica iz gotovo svih srpskih opština i mesta na Kosmetu. Ugostiće ih porodice i njihovi vršnjaci u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju, Novom Gradu, Gradišci, Prnjavoru, Laktašima, Derventi, Modriči, Šamcu, Brodu, Palama i Petrovu, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Svih 13 autobusa Kolašin prevoza iz Zubinog Potoka za Republiku Srpsku kreće iz Kosovske Mitrovice u subotu 17. juna u 05.00 časova ujutro. Dolazak 12 autobusa sa 600 učenika očekuje se oko 12.00 časova na graničnom prelazu Pavlovića most, gde će ih dočekati predsednik odbora Milorad Arlov. Autobus, koji vozi decu iz Zvečana u Trebinje, u Republiku Srpsku stiže prko Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Centralni doček dece biće organizovan u Šamcu u 14.00 časova. Dobrodošlicu će im poželeti delegacije opština domaćina, a opština Šamac organizuje kulturno umetnički program, na stadionu. Goste sa Kosmeta pozdraviće predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov, načelnik opštine Šamac Đorđe Miličević i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS Milenko Savanović.

Deca sa Kosova i Metohije od 17. do 24. juna boraviće kod porodica svojih vršnjaka u Republici Srskoj.

“Zahvaljujemo porodicama koje su širom otvorile vrata deci sa KiM, osnovnim školama, gradovima, opštinama, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Kabinetu predsednika Republike, Ministarstvu prosvete i kulture RS, Ministarstvu porodice omladine i sporta RS, javnim preduzećima, Kancelariji za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije i Savetu ministara BiH, koji je deci sa KiM odobrio organizovani ulazak u RS i BiH, bez pasoša”, navedeno je u saopštenju.

Uključujući ovogodišnji dolazak, u organizaciji Odbora u Republici Srpskoj do sada je boravilo oko 2.500 srpske dece sa KiM.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva