:

:

TV Most

clock

April 23, 2015   23:38

0

317

Deca iz Leposavića otputovala za Bačku Palanku



„I ove godine, treći put za redom, naša deca će biti gosti opštine Bačka Palanka. Izabrali smo decu koja će kvalitetno predstavljati sve tri osnovne škole leposavićke opštine. Pored osnovne škole Leposavić, u poseti će boraviti i deca iz osnovnih škola u Sočanici i Lešku“, rekla je Mira Barać, direktor osnovne škole u Leposaviću.

Organizatori četvorodnevne ekskurzije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Skupština opštine Bačka Palanka.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju nekoliko godina za redom zajedno sa našim prijateljima iz opštine Bačka Palanka šalje u gotovo petodnevnu posetu Bačkoj Palanci i okolnim mestima naše najbolje učenike, ovoga puta iz opštine Leposavić“, rekla je Zlata Radovanović koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodala da se sa posetom kasnilo zbog situacije izazvane majskim poplavama.

Radovanović je naglasila da su ovakve akcije postale tradicija i najavila da će i sledeće godine Kancelarija za Kosovo i Metohiju najbolje djake sa Kosmeta omogućiti nagradu za učenje i rad.

„Sredstva su mnogo manja nego što smo mi očekivali ali uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opštine Bačka Palanka ostvarićemo naš plan i ispuniti obećanje“, rekao je Zoran Jovičin.

Za četiri dana boravka u Bačkoj Palanci učenici iz Leposavića obići će kulturno-istorijske spomenike, Zoološki vrt na Paliću, Bečej, fruškogorske manastire a učestvovaće i na likovnoj koloniji „Ljubav se deljenjem množi“.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva