Vesti
Darmanović:Slanje vojnika na KiM nije neprijateljski čin

14:32, 09.07.2018

|

Izvor: Tanjug

Crna Gora je verna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, i tome da doprinosi stabilnosti u regionu, poručuje šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović komentarišući ocene srpskih zvaničnika da slanje oficira na KiM nije prijateljski čin.


Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović tvrdi da slanjem vojnika na Kosovo Crna Gora ispunjava međunarodne obaveze, te ocenjuje da nije reč o neprijateljskom činu prema Srbiji.

"Nema ništa neprijateljsko, Crna Gora je verna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, i tome da doprinosi stabilnosti u regionu. To je jedina svrha našeg angažmana", rekao je Darmanović komentarišući ocene srpskih zvaničnika da slanje crnogorskih oficira na Kosovo nije prijateljski čin.


Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se danas i sutra održava u okviru Berlinskog procesa, Darmanović je rekao da od nastavka Berlinskog procesa očekuje dalja ulaganja u konkretne infrastrukturne projekte u Crnoj Gori, javlja RTCG."Ocekujemo da se u infrastrukturnom delu napravi određeni pomak, što se Crne Gore tiče, mi smo optimisti", poručio je Darmanović.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design