Vesti
Dani izazova

12:37, 20.05.2015

|

Izvor: TV Most

Na redovnom sastanku Saveta Kosovskomitrovačkog upravnog okruga formiran je Organizacioni odbor “Svetskog dana izazova“, i podeljeni su radni zadaci ustanovama koje će biti uključene u ovu manifestaciju.

Istaknuto je da je ova sportska manifestacija, najznačajnija tradicionalna međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Svetska Asocijacija Sporta za sve.

Za Dan Izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja 27. maj 2015. godine. Ova planetarna akcija organizuje se sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Svetski dan izazova, osim rekreativnog ima i takmičarski karakter. Svaki grad učesnik dobija protivnika koji je po broju stanovnika približno srazmeran.

Najvažniji kriterijum prilikom odlučivanja o pobedniku je masovnost vežbača – učesnika. Pobeđuje, dakle, grad koji izvede veći broj vežbača. Prisutni su upoznati sa imenima gradova protivnika, a to su: Leposavić – Bela Crkva/Čajetina, Zubin Potok – Soko Banja, Zvečan – Doljevac i Kosovska Mitrovica – Irig.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design