:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 24, 2015   08:02

0

193

Danas svedoči Fljorije Peci

Od današnje svedokinje se očekuje da kaže za šta je Ivanović odgovoran i da li se toga dana uopšte nalazio na mestu gde su ubijena četvorica Albanaca.

Njeni prethodnici, pa ni ključni svedok optužbe Isa Mustafa nisu bili uverljivi u svojim svedočenjima, često su sami sebe diskreditovali, iskazi su im bili dijametralno suprotni od onih datih tokom istražnog postupka, poslednja tri svedoka spomenula su ime Olivera Ivanovića posle višečasovnog svedočenja ali tek na direktno pitanje tužioca da li ga poznaju i da li su ga videli na mestu događaja zbog koga mu se sudi, odgovorili su prvi, da ga je video ujutru u civilnom odelu a drugi da ga ne poznaje i da mu je o njemu pričao Isa Mustafa .

Planirano je da posle saslušanja Fljorije Peci,sutra svedoče Zećir i Nurije Alija i u četvrtak Faik Hiseni, u vezi sa događajima iz 1999. godine, nakon čega će tužilac, odbrana i sudsko veće saslušati još 40 svedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.

Lider GI SDP Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine.

Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba, Dragoljubom Delibašićem, Ilijom i Nebojšom Vujačić i Aleksandarom Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva