Vesti
Danas se završava 74. Međunarodni filmski festival u Veneciji

15:24, 09.09.2017

|

Izvor: RTS

U Veneciji će večeras dodelom Zlatnog lava biti završeno 74. izdanje Međunarodnog filmskog festivala tokom kojeg se za nagradu takmičio 21 film.
Foto RTS
Mostra je počela 30. avgusta prikazivanjem filma Downsizing (Smanjivanje) američkog reditelja Aleksandera Pejna, a zatvoriće ga ostvarenje Outrage Coda, japanskog reditelja Takešija Kitana.

Na spisku filmova u konkurenciji za Zlatnog lava nalaze se između ostalih, ostvarenja reditelja Džordža Klunija, Giljerma del Tora kao i triler Darena Aronofskog.

Zlatni lav za životno delo ovogodišnje Mostre dodeljen je 1. septembra američkim glumcima Džejn Fondi i Robertu Redfordu. Tog dana je njima u čast prikazan film Our Souls at Night reditelja Riteša Batre u kojima oni glume.

Predsednica žirija ove godine je američka glumica Anet Bening, dok ostale članove čine reditelji Mišel Franko, Edgar Rajt i Tajvanac Jonfan kao i glumice Rebeka Hol, Ana Muglalis i Žasmin Trinka.

Zlatnog lava je prošle godine dobio film The Woman Who Left (Žena koja je otišla) filipinskog scenariste i reditelja Lava Diasa.

Pored Zlatnog lava, na festivalu će biti uručeni između ostalog i Srebrni lav, priznanje za najbolji scenario, specijalna nagrada žirija, kao i nagrada „Marčelo Mastrojani“ za novu nadu filma.

Mostra je pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design