:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2015   12:05

0

120

Danas predlog odluka, očekujem kompromis

Dačić je rekao da se odluke odnose na podršku aktivnosti OEBS u Ukrajini, borbu protiv terorizma, migrantske krize, trgovine narkoticima.

Kako je dodao, postoje i predlozi odluka koje se odnose na borbu protiv diskriminacije, nasilja, fobije prema pripadnicima određenih religija.

“Nadam se da ton koji je prevladavao na plenumu neće biti samo verbalni, već da će se pretočiti u spremnost na kompromis”, rekao je on.

Dačić je, u obraćanju novinarima u Kombank areni, rekao da je Srbiji čast što je na sastanku prisustvovao veliki broj šefova diplomatija, što je, kako je naglasio, pre nekoliko meseci izgledalo nemoguće.

“Bili su i ministri iz najvećih zemalja. ÄŒast nam je što su iskoristili ovaj događaj i za niz bilateralnih sastanaka, koje su sami zakazivali. Mi smo obezbedili uslove i političku klimu da do toga dođe i mislim da smo obavili posao na najbolji način”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, učestvovalo je 44 ministara spoljnih poslova, uključujući i šefcu evropske diplomatije Federiku Mogerini.

“To je u uslovima velikih obaveza šefova diplomatija pre nekoliko meseci bila nemoguća misija okupiti ih na jednom mestu”, primetio je on i istakao da su ocene učesnika veoma pozitivne i da je Srbija ponosna na to.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva