:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2015   02:21

0

124

Danas obraćanje u Vladi Srbije povodom Trepče

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije obratiće se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar privrede Željko Sertić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kao i predstavnici liste Srpska u pokrajinskoj vladi u Prištini Branimir Stojanović, Aleksandar Jablanović i Ljubomir Marić.

Kosovska vlada utvrdila je 14. januara Predlog izmena i dopuna Zakona o javnim preduzećima, kojim se omogućuje da kombinat Trepča pređe u vlasništvo Kosova, a predlog je po hitnom postupku uvršten u dnevni red zasedanja kosovskog parlamenta zakazanog za 19. januar.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, povodom odluke kosovske vlade o izmeni Zakona o javnim preduzećima, upozorio da bi to bio težak udarac za briselski proces, ali da se nada da će Vlada Srbije uspeti da reši to pitanje.

"Ako to Albanci urade unilateralno, odnosno jednostrano, to bi bio težak udarac za dijalog srpske i albanske stane", istakao je premijer Vučić.

On je naveo da je to u ovom momentu najozbiljnije pitanje za Srbiju, koje je isrkslo, kako je rekao, valjda zbog unutrašnjih problema administracije u Prištini.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da će Srbija znati da zaštiti Trepču, svoju imovinu i svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Naša reakcija je jedna vrsta upozorenja pokrajinskoj vladi da to ne radi, da pokušamo da izbegnemo dalje komplikacije, a mi ćemo umeti da zaštitimo našu imovinu i naš narod", rekao je Ðurić.

"Za nas je nemoguće zamisliti da neko iz Prištine pokuša da preuzme kontrolu nad time i to ni na koji način ne bi ni bilo sprovodivo, a u političkom smislu to može dosta da zakomplikuje stvar... Još uvek ima šanse da ova situacija ne eskalira i ne ode za sve nas u nekom neželjenom pravcu.", rekao je Ðurić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva