:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

181

Danas oblačno, ponegde kiša, u planinama sneg

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, posle podne u košavskom području jak.

Najniža temperatura vazduha iznosiće od nule do četiri, a najviša od šest do 14 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme, a vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u pojačanju.

Najniža temperatura vazduha iznosiće tri, a najviša 10 stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 12. februara navedeno je da će do petka 6. februara u južnom Banatu povremeno duvati olujni jugoistočni vetar maksimalne brzine do 28 metara u sekundi.

U petak se očekuje lokalno velika količina padavina, preko 20 litara po kvadratnom metru, a u planinskim predelima iznad 1.500 metara značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 12. februara, u petak očekuje kiša, a u planinama sneg.

Lokalno se očekuje velika količina padavina, a u košavskom području jak i olujni, jugoistočni i severoistočni vetar.

U subotu će biti hladnije vreme mestimično s kišom i susnežicom, u planinama sa snegom.

U nedelju i ponedeljak očekuje se hladno vreme sa snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima, pojačanje severozapadnog vetra.

Od utorka se očekuje razvedravanje, hladno vreme, a ujutro umeren i jak mraz.

Slab sneg jutros pada na Zlatiboru i u Sjenici, a u pojedinim mestima trenutno pada slaba kiša, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša trenutno pada u Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu i Chupriji, dok u Zaječaru pada rosulja, odnosno sipeća kiša.

Najhladnije je na Zlatiboru i na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmeren minus jedan stepen i u Negotiniu i Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila nula stepeni.

Najtoplije je u Kuršumliji, Kruševcu, Chupriji, Nišu i Leskovcu, gde su izmerna četiri i u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu i Dimitrovgradu, gde je temperatura vazduha iznosila tri stepena.

U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Velikom Gradištu, Požegi i Vranju izmerena su dva, a na Paliću, u Kikindi, na Crnom Vrhu i u Sjenici jedan stepen.

Sneg je na Kopaoniku visok 75 centimetara, na Crnom Vrhu i u Sjenici 28, a na Zlatiboru 18 centimetara.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva