:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2015   12:05

0

115

Danas o izmenama Zakona o javnom informisanju

Na dnevnom redu nove, 11. vanredne sednice u ovoj godini, je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma vlada Srbije i Kine o obostranom osnivanju kulturnih centara, saopšteno je iz republičkog parlamenta.

Osim novog roka za privatizaciju medija u državnom vlasništvu izmene Zakona o javnom informisanju predviđaju i zabranu finansiranja iz javnih prihoda onih medija za koje do 1. jula ne bude objavljen javni poziv za prodaju kapitala.

Takođe, finansiranje medija za koje se do kraja juna objavi javni poziv za prodaju biće obustavljeno posle 31. oktobra ukoliko njihov kapital do tada ne bude prodat, precizirano je predloženim izmenama.

Ukoliko javni poziv za prodaju kapitala medija ne bude upućen do 1. jula 2015. godine, predviđeno je da se postupak privatizacije obustavlja, a nastavlja se postupak privatizacije podelom akcija zaposlenima bez naknade, a model za to vlada će urediti posebnim aktom.

Zakon o Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug, prema predloženim izmenama zakona, prestaće da važi danom zaključenja ugovora o privatizaciji, a najkasnije 31. oktobra 2015. godine.

U slučaju da javni poziv za prodaju kapitala Tanjuga ne bude objavljen do kraja juna, Zakon o Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug prestaje da važi 1. jula 2015. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva