Vesti
Dan Vojske Srpske biće obeležavan mimo kasarni Oružanih snaga BiH

14:04, 19.04.2017

|

Izvor: Srna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će Dan Vojske Republike Srpske /VRS/ biti obeležavan odvojeno od Oružanih snaga BiH i mimo kasarni ovih snaga.
- Nikakve milostinje ne tražim, pogotovo ne sa nivoa BiH. Ukoliko ne stignemo ove godine, narednih ćemo sigurno posebno obeležavati Dan VRS - rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je VRS neupitna sa stanovišta doprinosa za slobodu srpskog naroda i stvaranja Republike Srpske.

- Bilo kakav pokušaj bacanja tamne mrlje na obeležavanje Dana VRS ne dolazi u obzir. Prema tome, već ove godine ćemo pokušati da obeležimo ovaj dan mimo kasarni Oružanih snaga BiH - dodao je Dodik.

On je naglasio da Oružane snage BiH sve više nisu snage svih u ovoj zemlji, jer pokušavaju da se postave na neki drugi način.

- Njihove su igre o tome šta je nekome dozvoljeno, a šta nije u BiH, a ne naše. Vojska Republike Srpske će posebno obeležavati svoj dan, a već danas sam formirao ekipu koja bi ovo trebalo da uradi - rekao je Dodik.

On smatra da je od početka bila greška što se dozvolilo da se sve obeležava u okviru Oružanih snaga BiH i da se zavisi od nečije volje.


- Kada je reč o drugom delu BiH, onda se ne postavlja ništa ovako. Oružane snage su veštačka kategorija, nisu snage BiH, nego Nato i nekih drugih faktora - zaključio je Dodik.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine i postojala je do 1. januara 2006. godine, nakon čega je integrisana u Oružane snage BiH kao Treći puk.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design