:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2018   12:05

0

373

Dan Narodne biblioteke Srbije


Program počinje u 11 sati u Amfiteatru kada će se prisutnima obratiti upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.



Tom prilikom biće dodeljena nagrada "Janko Šafarik", a svečanu besedu održaće književnik Vladimir Pištalo.



Potom će direktorka Nacionalne biblioteke Bugarske Krasimira Aleksandrova i Blašković potpisati Memorandum o razumevanju između dve institucije.



Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije u vezi sa otvaranjem Centra slovenskih kultura u Narodnoj biblioteci Srbije potpisaće direktori tih institucija Andreja Rihter i Blašković.



Na otvaranju Centra slovenskih kultura govoriće ministar Vukosavljević, Andreja Rihter, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Muzeja Jugoslavije Neda Knežević i glavni urednik edicije "100 slovenskih romana" Gojko Božović.



U Atrijumu nacionalne biblioteke od 14 časova biće organizovan književni program "Portret Vladimira Pištala", a nakon toga u 15.30 sati u Amfiteatru biće predstavljene nove stručne publikacije u izdanju Narodne biblioteke Srbije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva