Vesti
Dan državnosti trajan izvor i nadahnuće budućim pokolenjima

18:57, 14.02.2018

|

Izvor: Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas pripadnicima Vojske Srbije (VS) i Ministarstva odbrane 15. februar, Dan državnosti, navodeći da je taj dan posebno značajan zbog želje srpskog naroda da stvori modernu državu.


Vulin je u čestitki ocenio da je 15. februar "trajan izvor i nadahnuće budućim pokolenjima" a da su izborom datuma donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka Prvog srpskog ustanka za Dan državnosti, gradjani Srbije "potvrdili volju za očuvanjem viševekovne državotvornosti na evropskom putu".

"Uveren sam da će pripadnici Ministarstva odbrane i VS u predstojećem periodu istrajati u nastojanju da Srbija dobije svoje mesto i postane uvažen segment ka uključivanju u regionalne, evropske i svetske integracije. Želim da zajednički uspemo da u narednom periodu pokažemo da smo na dobrom putu da postanemo značajan činilac novih bezbednosnih tokova u Evropi i svetu", naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.Praznik Dana državnosti odredjen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara.Sutra Srpska pravoslavna crkva slavi Sretenje.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design