:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2015   12:05

0

111

Damnjanović: Treba ubrzati put Srbije u EU

"Odluka Bundestaga je odlična vest za građane Srbije, Srbiju, nas u dijaspori, ali i samu EU. Odlično je što je Nemačka donela odluku o davanju zelenog svetla za otvaranje poglavlja“, istakao je Damnjanović u izjavi Tanjugu.

On je podsetio da se Austrija već dugo zalagala za otvaranje prvih poglavlja sa Srbijom, kao i da su stranka čiji je član, Slobodarska partija Austrije (FPO) i njen lider Hajnc-Kristijan Štrahe, oduvek podržavali evropski put Srbije.

"Srbija je deo Evrope i kao takva sigurno da pripada EU. Međutim proces približavanja EU treba da se ubrza. Srbija je zemlja koja spaja Istok, Zapad, Sever i Jug i njoj je kao takvoj mesto u EU“, podvukao je Damnjanović.

On je rekao je da će kao austrisjki politicaar srpskog porekla biti "presrećan ukoliko bi mogao odnose Austrije i Srbije na bilo koji način da poboljša i olakša".

U bečkoj skupštini, gde je prošle nedelje položio zakletvu u skupštini Beča, dodao je, radiće pre svega u oblasti integracije, sporta i omladine, a kao čovek koji je rodom iz Srbije pokušaće da približi Beogard Beču, odnosno Beč Beogradu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva