:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2015   12:05

0

115

Dačić za Pobjedu: Prioritet Srbije ulazak u EU



"Drugi je razvoj odnosa s najvažnijim poltičkim akterima na međunarodnoj sceni", rekao je Dačić u intervjuu podgoričkom listu "Pobjeda" i u tom kontekstu je pomenuo Rusiju, Kinu i "čitav niz zemalja Azije, Afrike i Latinske Amerike", označivši ih kao "tradicionalne prijatelje" Srbije.

"Smatramo da sa Nemačkom, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, takođe, treba obnoviti dobre odnose. I, naravno, četvrti prioritet jesu odnosi u regionu", rekao je Dačić.

On je ocenio da je koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije "za ove dve-tri godine značajno promenila međunarodnu poziciju Srbije".

Šef srpske diplomatije je rekao da su odnosi između Crne Gore i Srbije "značajno bolji nego u prethodnom periodu", ali da treba "otvoreno i prijateljski razgovarati o svim pitanjima".

Dačić je rekao da Crna Gora "nije raspoložena" za uvođenje dvojnog državljanstva, a kad je reč o platnom prometu, on smatra da to treba rešiti, a ne da se, kako je objasnio, provizija daje raznim poslovnim bankama.

Izvor: Beta

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva