:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2017   12:05

0

141

Dačić u Njujorku, kratak razgovor sa Trampom

Šef srpske diplomatije iskoristio je priliku da pred početak sastanka na kratko porazgovara s predsedavajućim Trampom.

Dačić je takođe imao susrete sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom.

"Danas će biti niz bilateralnih susreta, ja sam iskoristio priliku da na kratko razgovaram sa mnogim učesnicima, koji su bili ovde, sa generalnim sekretarom Antoniom Guterešom, američkim predsednikom Trampom, ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom i nizom drugih državnika, koji su već pristigli", rekao je Dačić.

On je dodao da njega, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji predvodi delegaciju naše zemlje, čeka mnogo posla:

"ÄŒekaće nas na desetine i stotine sastanaka u narednih pet dana", dodao je Dačić.

Dačić u Njujorku učestvuje na većem broju skupova koji se održavaju u UN, gde će predstaviti stavove Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja.

Generalna debata redovnog 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija održava se od 19. do 23. septembra.

Dačić će 20. septembra učestvovati i na radnom doručku ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana sa komesarom EU za politiku susedstva i proširenje, u organizaciji Regionalnog saveta za saradnju.

Istog dana učestvovaće i na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja, kao i u otvorenoj debati Saveta bezbednosti UN o reformi sistema mirovnih operacija.

Sledećeg dana, predviđeno je i njegovo učešće na neformalnom ručku ministara inostranih poslova država članica Centralno-evropske inicijative (CEI), u organizaciji Belorusije.

Učešće na generalnoj debati biće prilika i za realizaciju brojnih Dačićevih bilateralnih susreta.

Susreti će biti iskorišćeni za prezentaciju ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, posebno onih na planu evropskih integracija i u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Njujork, gde će učestvovati na Generalnoj skupštini UN, Blumbergovom „Globalnom biznis forumu" i imati veliki broij značajnih bilateralnih sastanaka.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva