:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

113

Dačić: Terorizam najveća pretnja evropskim vrednostima

Ovogodišnja tema foruma bila je "Evropa - bliže svojim građanima". Forum je dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina.

Na početku izlaganja Ivica Dačić je istakao da se Evropa danas suočava sa brojnim izazovima, kao i da je terorizam trenutno najveći izazov koji preti da ugrozi ne samo postojeće evropske civilizacijske vrednosti, već da terorizam direktno ugrožava mir, stabilnost i živote Evropljana.

On je naglasio da je Evropa je izložena i migrantskom prilivu, da je pitanje migracija komplikovano, da ga nije lako rešiti, već da je potreban koordinisan nastup svih evropskih zemalja.

{ef srpske diplomatije je ukazao i na ovom skupu da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti, a govorio je i o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU, piše u saopštenju.

"Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet moje zemlje. Mi smo otvorili jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora o njima. Republika Srbija nezaustavno ide ka ulasku u Evropsku uniju. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje sa nekim regionalnim pitanjima", rekao je vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije.

Na Evropskom forumu su pored ministra Dačića učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva