:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

120

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

"Ulazak Srbije u Evropsku uniju vrhunski je prioritet moje zemlje. Otvorili smo jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora. Srbija nezaustavno ide ka ulasku u EU. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takodje, neopravdano povremeno povezuje s nekim regionalnim pitanjima", rekao je Dačić, koji je govorio o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU.

Šef srpske diplomatije je na forumu "Evropa – bliže svojim gradjanima" ukazao je da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti.

On je ocenio da se Evropa danas suočava s brojnim izazovima, i dodao da je terorizam trenutno njaveća pretnja koja nastoji ne samo da uništi postojeće evropske civilizacijske vrednosti već i da direktno ugrozi mir, stabilnost i živote Evropljana.

Dačić je takodje ocenio da je skup u Vahauu dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina.Evropa je, kako je dodao, izložena i migrantskom prilivu i potreban je koordinisan nastup svih evropskih zemalja u rešavanju tog komplikovanog problema.

Na Evropskom forumu su pored ministra Dačića učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva