:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2015   12:05

0

174

Dačić: SNS nije tražio da budemo na listi sa njima

Dačić je medijske spekulacije na tu temu ocenio kao pokušaj razbijanja većine u vladi.

"Nismo o tome vodili razgovore niti je bilo zahteva SNS o tome kako ćemo nastupati na sledećim izborima", rekao je Dačić za TV Pink.

Podsetivši da će pokrajinski i lokalni izbori biti održani tek za šest meseci, kao i da je premijer Aleksandar Vučić pre dva dana rekao da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je ocenio da je cilj takvih napisa da se ponovo stvore tenzije između SNS i SPS.

On je naveo da postoji i panični strah od toga šta bi bilo kad bi se zaista na jednoj listi našli i SNS i SPS jer bi u tom slučaju, naveo je, ta lista osvojila 60, 70 odsto mandata na izborima.

Dačić je zamolio funkcionere SNS i SPS da se "ne pecaju na takve novinarske patke", jer je u njihoj osnovi očigledna želja da se SPS odvoji od Vlade Srbije, da ide u opoziciju i bude protiv Vučića i SNS.

"Ovde nije reč ni o Dačiću ni o Vučiću ni o bilo kakvim ličnim odnosima. Ovde je reč o tome da mi podržavamo ciljeve zbog kojih smo zajedno u vladi", rekao je Dačić i dodao da SPS neće menjati svoju političku poziciju.

Komentarišući događaje proteklih dana, Dačić je rekao da je reč o stalnim pokušajima da se uruši kredibilitet vlade i istakao da svi državni organi treba da budu jedinstveni.

"Treba da postoji politička stabilnost, jer bez nje ne možemo ništa", rekao je Dačić i dodao da je premijer imao hrabrosti da tu situaciju razjasni na pravi način.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva