:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 21, 2018   12:05

0

129

Dačić sa kandidatom SAD za direktora organizacije za migracije


Džejms Kenet Ajzaks je kandidat SAD za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije (International Organization for Migration - IOM), na izborima koji će 29. juna ove godine biti održani u Ženevi, na specijalnom zasedanju Saveta ove organizacije.


Predstavio je svoje dosadašnje iskustvo u oblasti humanitarnog rada na terenu i migracija i zamolio za podršku Srbije ovoj kandidaturi, saaopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


 


Sa Džejmsom Kenetom Ajzaksom je razgovarao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.


 


Đorđević je rekao da je Ministarstvo do sada imalo odličnu saradnju i podršku sa Međunarodnom organizacijom za migracije kada su u pitanju mešovitih migracioni tokovi u Srbiji, navodi se u saopštenju.


 


Predstavio je projekte na kojima Ministarstvo sarađuje sa IOM-om, kao i njihove rezultate koji su veoma olakšali život migrantskoj populaciji u našoj zemlji.


 


"Vlada Republike Srbije nastavlja sa odgovornom i humanom politikom, kada je reč o upravljanju migrantskom krizom, uz puno poštovanje ljudskih prava, ali i interesa građana Republike Srbije", naglasio je ministar Đorđević.


 


Ajzaks je izneo svoje planove za dalji rad Međunarodne organizacije za migracije i pohvalio saradnju sa Srbijom.


 


Istakao je da je saradnja država i ostalih partnera od velike važnosti za dobro upravljanje migracionim tokovima.


 


Pored SAD, kandidate za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije imaju i Portugal i Kostarika, saopšteno je iz MSP-a.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva