:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2017   12:05

0

128

Dačić: Poziv na dijalog nije poziv za priznavanje Kosova

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da ne treba niko da se meša u pitanje o dijalogu ako su za njega i Srbi i Albanci.

"Danas sam pročitao tekst nekog Albanca iz Brisela koji napada moju ideju, a Belgija i Holandija su razmenile teritoriju. Ako je nešto dobrovoljno, bez sile, onda nema potrebe da se bilo ko sekira", ističe šef srpske diplomatije.

Dačić napominje da "neki misle da taj problem treba rešiti tako što će Srbija da kapitulira".

"Srbija to neće uraditi. Srbija poziva na dijalog ne zato što je slaba već zato što je jaka i ima konkretne ideje. Kažu da moj predlog narušava granice. Koje granice? Kako ih nije sramota? Oni su narušili granice Srbije, prvo su srušili granice Srbije, a sad kažu 'dobro, nema više dalje'. Tako se ne može voditi dijalog", ističe ministar spoljnih poslova.

Crnogorski premijer Duško Marković ranije danas napravio je lapsus u Podgorici, rekavši da će samit biti održan u "hotelu Klinton" umesto u hotelu "Hilton". Dačić za taj lapsus kaže da je "mentalnog karaktera".

"Klintonova politika i dalje je živa, ali su se promenila vremena u svetu. I zato unutrašnji dijalog jeste dijalog između nas. Danas biti Evropljanin, biti spreman na dijalog izgleda znači biti antisrbin. Ne mislim da je to tako", naglasio je Dačić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva