Vesti
Dačić: Otvaranje dva poglavlja dobar znak, ali zašto samo dva

14:08, 18.06.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU jeste dobar znak, ali i da "smo malo i nezadovoljni" što je reč o samo dva.
"Bili smo spremni i na tri ili četiri", rekao je Dačić novinarima pred sednicu Glavnog odbora svoje stranke i dodao da je, ipak, "dobro je da postoji neka dinamika, i to je pozitivno".

"To je pokazatelj koliko se naše institucije, odnosno državni organi koje vodi Jadranka Joksimović, bave ozbiljno tom temom i da smo mi u suštini spremni za otvaranje mnogo više poglavlja nego što u ovom trenutku dobijamo", primetio je Dačić.

Dodaje da nekih posebnih uslovljavanja za dva nova poglavlja nije bilo, ali na delu je, kaže, mehanizam uspostavljen na početku, a to je da postoji poglavlje 35, u kome je reč o KiM, gde se uvek traži izveštaj o napretku u dijalogu.

"To jeste uvek tema i bila je i pred otvaranje ova dva poglavlja", rekao je ministar spoljnih poslova.

"Zeleno svetlo" za dva nova poglavlja je svakako pozitivna činjenica, kao i to da nije bilo većih uslovljavanja, "ali ne treba misliti da ih možda neće biti u budućnosti", rekao je Dačić.

Ponovio je da ćemo mi uraditi sve što je do nas, ali da odluka jeste na zemljama članicama EU.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design